Νέα Μοντέλα

 
1

Ηλεκτρικό V2 γίνεται; Γίνεται!

Η Veitis είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που δηλώνει ως στόχο της να “ξαναφανταστεί και να ξανασχεδιάσει τη μοτοσυκλέτα όπως θα έπρεπε να είναι στο 21ο αιώνα”. Μετουσιωμένο σε σχέδιο, το πλάνο της είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ρετρό εμφάνιση, στην οποία οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί σε κουτιά που εμφανισιακά θυμίζουν V2 κινητήρα, εξ ου και το όνομά της: EV Twin.

Πριν καν πάρει το επίσημο όνομά της ως Veitis, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Steve Smith, παρουσίασε ένα πρωτότυπο EV Twin που βασιζόταν σε ένα BSA Bantam του 1953, τροποποιημένο έτσι ώστε οι μπαταρίες να σχηματίζουν το γνώριμο σχήμα του V κινητήρα. Μάλιστα το πρωτότυπο έτυχε θερμότατης υποδοχής, τόσο ώστε ο Smith να αρχίσει με έδρα στη Μάλτα να κατασκευάζει μια μικρή σειρά μοντέλων για ενδιαφερόμενους πελάτες.

2

Πιθανότατα ήταν αυτή η θετική ανταπόκριση του κοινού που τον ώθησε να στήσει τη Veitis, το όνομα της οποίας είναι ένα απλό λογοπαίγνιο με την πρόταση “V it is”, δηλαδή “V είναι”.

Το εικονιζόμενο πρώτο μοντέλο της Veitis θα ντεμπουτάρει στην Αγγλική έκθεση μοτοσυκλέτας Motorcycle Live, στο Birmingham στις 17 Νοεμβρίου και πιθανότατα εκεί θα μάθουμε και περισσότερα για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

3

Αν πάντως έχει κάποια σχέση με το πρωτότυπο EV Twin, τότε ας αναφέρουμε πως εκείνο διαθέτει μπαταρίες Li-ion (λιθίου-ιόντων) ικανές για αυτονομία της τάξης των 80 χιλιομέτρων με τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 80 km/h.

Ο Smith μάλιστα είχε ενσωματώσει ένα ηχοσύστημα που επέτρεπε στον αναβάτη να επενδύσει την κίνηση της μοτοσυκλέτας με όποιον ήχο του έκανε κέφι, εκμεταλλευόμενος την απουσία θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν αυτό το χαρακτηριστικό περάσει και στο μοντέλο παραγωγής της Veitis.

Πηγές: Veitis / EV Twin

1.jpg2.jpg4.jpg3.jpg