Νέα Μοντέλα

rapide3 media picture 1

Παρουσιάστηκε στο Παρίσι

Παράλληλα με την έκθεση Mondial de l’Auto, στο Παρίσι, ανοίγει σήμερα τις πύλες της και η έκθεση Mondial de la Moto, η οποία βέβαια διοργανώνεται στη σκιά των μεγάλων εκθέσεων σε Κολωνία (Intermot), που λειτουργεί αυτές τις μέρες, και Μιλάνο (EICMA) που έρχεται σε έναν μήνα.

Στο Παρίσι λοιπόν έκανε την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση το εικονιζόμενο ηλεκτρικό σκούτερ για μεταφορές, Rapide3. Πρόκειται για ένα σχέδιο της Ταϊβανέζικης Gaius Automotive, η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρικά οχήματα.

rapide3 media picture 2

Είναι ένα σκεπασμένο τρίκυκλο με δύο ρόδες πίσω, οι οποίες και κουβαλούν έναν αποθηκευτικό χώρο 440 λίτρων που μπορεί να σηκώσει ως 200 κιλά φορτίου. Έχει συνολικό μήκος 2.5 μέτρα και πλάτος 0.94 μέτρα, γεγονός που του επιτρέπει να κινείται πιο εύκολα από αυτοκίνητο στην πόλη και να βρίσκει αντίστοιχα πιο άνετα θέση παρκαρίσματος.

Μια άρθρωση στο σημείο μεταξύ του αποθηκευτικού χώρου και του υπόλοιπου σκούτερ επιτρέπει στο μπροστινό μέρος να πλαγιάζει ως και 42 μοίρες, ενώ το φορτίο παραμένει σταθερό και ακίνητο.

rapide3 media picture 4

Το Rapide3 διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία των νέων ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή έγχρωμη οθόνη αφής με συνδεσιμότητα και εκτεταμένες δυνατότητες από τη σχετική εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα, ενώ αυτό επιτρέπει χρήσιμες λειτουργίες κεντρικής διαχείρισης στόλου οχημάτων.

Ο κινητήρας του, brushless ΙΡΜ, αποδίδει στο μέγιστο 18,5 kW (25 hp) με τελική ταχύτητα 95 km/h. Για την τροφοδοσία του με δύναμη η Gaius επέλεξε μια μπαταρία λιθίου-άλατος τιτανίου, δηλαδή μια παραλλαγή των κλασικών μπαταριών Li-Ion όπου η άνοδος έχει επικάλυψη από νανοκρυστάλλους τιτανικού άλατος του λιθίου. Αυτό έχει ως πλεονέκτημα την πολύ ταχύτερη φόρτιση, αλλά και το μειονέκτημα της μικρότερης ενεργειακής απόδοσης.

sec part four public

Για ένα όχημα επαγγελματικό ωστόσο, δεν είναι η ταχύτητα το ζητούμενο (ειδικά στην πόλη) αλλά η αυτονομία και, κυρίως, η γρήγορη φόρτιση.
Το Rapide3 λοιπόν, με τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης που διαθέτει, μπορεί να φορτιστεί στο 80% μέσα σε 15 μόλις λεπτά – αν συνδεθεί στο κανονικό οικιακό δίκτυο, η ίδια διαδικασία απαιτεί περίπου 2.5 ώρες.

Με το Rapide3 η Gaius Automotive μας δείχνει πώς θα είναι στο κοντινό μας μέλλον τα επαγγελματικά οχήματα της πόλης, καθώς είναι προφανές πως το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να προσαρμοστεί σε δεκάδες διαφορετικές χρήσεις, προσφέροντας μια σειρά ωφελειών που ξεκινούν από το χαμηλό κόστος χρήσης (καύσιμα, συντήρηση) και περνούν σε χρόνο και, φυσικά, σε περιβαλλοντικά κέρδη, τόσο στο μικροκλίμα μιας πόλης, όσο και ευρύτερα.

sec_part_six_public.jpgrapide3_media_picture_4.jpgsec_part_four_public.jpgrapide3_media_picture_5.jpghero_banner_horizontal.jpgrapide3_media_picture_1.jpgsec_part_eight_public.jpgsec_part_five_public.jpgrapide3_media_picture_3.jpgsec_part_seven_public.jpgrapide3_media_picture_6.jpgrapide3_media_picture_2.jpgsec_part_three_public.jpg