Νέα Μοντέλα

Cannot find new_models/diafora_/Tarform_ebike subfolder inside /home/ebikeit/domains/e-bikeit.gr/public_html/images/stories/new_models/diafora_/Tarform_ebike/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1
tarform 1

Ηλεκτρική και διαδραστική

Εδρεύει στο Brooklyn των ΗΠΑ και είναι το πνευματικό παιδί του σχεδιαστή Taras Kravtchouk, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της νεοσύστατης εταιρείας Tarform Motorcycles. Πρόκειται για ένα (ακόμη) φιλόδοξο σχέδιο που γεννήθηκε για την εποχή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που έρχεται, γεμάτο με προχωρημένες ιδέες και όμορφο σχεδιασμό.

Το σχέδιο της Tarform προβλέπει δύο μοτοσυκλέτες, μια scrambler και μια café racer, αμφότερες χτισμένες γύρω από την ίδια ηλεκτρική βάση.

tarform 4

Διακρίνονται για το σχέδιο που αναμιγνύει στοιχεία ρετρό με σύγχρονες μινιμαλιστικές γραμμές, καθώς επιθυμία του σχεδιαστή είναι να κρατήσει της μοτοσυκλέτες όσο πιο καθαρές γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχουν καθρέπτες, τα φλας είναι ενσωματωμένα στο τιμόνι, απουσιάζουν εντελώς τα φτερά κ.ο.κ. Η μοτοσυκλέτα κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά, όσο αυτό είναι εφικτό, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει το ίχνος της στο φυσικό περιβάλλον.

Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι τα τεχνικά των μοτοσυκλετών, ούτε μπαταρίες, ούτε επιδόσεις, ούτε απόδοση του μοτέρ, ούτε καν τη φύση του κινητήρα και το πλαίσιο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Μόνο ό,τι βγάζουμε από τις φωτογραφίες, δηλαδή μονό αμορτισέρ για το scrambler και δύο για το café racer, ανάποδο πιρούνι, μονόδισκο με εξαπίστονη δαγκάνα, μοτέρ τοποθετημένο στο κέντρο και μετάδοση με αλυσίδα. Αυτά.

tarform 7

Γνωρίζουμε επίσης πως θα διαθέτει κάμερες τριγύρω, βάσει των οποίων θα προβάλλει ειδοποιήσεις στα όργανα προς τον αναβάτη, βασιζόμενο σε κάποιας μορφής τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί και αξιολογήσει τα δεδομένα που θα λαμβάνει από τις κάμερες. Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εξαγγελία, που όμως δεν υποστηρίζεται από κανένα απτό δείγμα προς το παρόν.

Παραδόξως, παρά την παντελή απουσία πληροφορίας, η Tarform ξέρει πολύ καλά πόσο θα χρεώνει: από $18,000 (€15,600 με ισοτιμία 18/10) για τα βασικά μοντέλα, με προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης στα τέλη του 2019. Οι μοτοσυκλέτες θα έχουν εκτεταμένες δυνατότητες customizing, οπότε αυτό θα έχει οπωσδήποτε την επιβάρυνσή του στην τελική τιμή.

tarform 5

Θα υπάρξει δε και μια Founders’ Edition, η οποία κοστολογείται στα $28,000 (€24,300 στις 18/10) και η οποία δεν έχουμε ιδέα σε τι θα διαφέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η έκδοση θα είναι η πρώτη που θα παραδοθεί, εντός του 2019 επίσης.

Η Tarform ανακοινώνει πως άνοιξαν οι προπαραγγελίες, για μια διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δεν είναι δεσμευτική και δεν απαιτεί προκαταβολή. Παρόλα αυτά, θα ήταν ωραία αν γνωρίζαμε κάτι παραπάνω, λ.χ. είναι ένα καθημερινό εργαλείο για ταχύτητες πόλης, ή μήπως θα κοιτά στα μάτια τις Energica;

Αν πάντως θέλετε να κλείσετε μία από τώρα, η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι ανοικτή και σας περιμένει.

tarform 2

Πηγή: Tarform

Φωτογραφίες


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.