Νέα Μοντέλα

Axiis Liion 4 large

Από την Πορτογαλία με όνειρα

Η Axiis είναι μια σχετικά νέα Πορτογαλική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή περιφερειακών για μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου, με μια εκτενή σειρά πρόσθετων μαρσπιέ συνεπιβάτη, αλλά και χούφτες με ενσωματωμένα φλας.

Προφανώς όμως οι Πορτογάλοι είναι ανήσυχα πνεύματα και οραματίζονται πολλά περισσότερα από αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες – ονειρεύονται ολόκληρες μοτοσυκλέτες!

Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιάσει μια ηλεκτρική supermoto που αποκαλούν Liion, σε ένα εμφανέστατο τριπλό λογοπαίγνιο ανάμεσα στο Λιοντάρι (Lion) και τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων (Li-ion), αλλά και το διπλό i στο όνομα της εταιρείας (Axiis).

Axiis Liion 2 large

Το Liion αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση ψηφιακών απεικονίσεων, ωστόσο φαίνεται πως οι άνθρωποι της Axiis έχουν σοβαρά πλάνα, καθώς συνοδεύουν τα σχέδια με αρκετά συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Liion λοιπόν θα είναι όνομα και πράγμα, καθώς θα αποδίδει 55 kW (74 hp) με κορύφωση στα 100 kW (134 hp), μέγιστη ροπή 24.5 kg.m και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 200 km/h.

Αυτές οι επιδόσεις ακούγονται πεντανόστιμες, ειδικά σε ένα supermoto που θα ζυγίζει 134 κιλά, έτοιμο προς χρήση.

Θα χτιστεί γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, στο κέντρο του οποίου θα φορτωθεί ένα πακέτο μπαταριών με συνολική χωρητικότητα 11.7 kWh με υγρόψυξη.

Axiis Liion 1 large

Οι Πορτογάλοι μας δίνουν ακόμη μερικά γεωμετρικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, όπως το μεταξόνιο των 1,429 mm, η γωνία κάστερ 25.9 μοίρες και οι αρκετά ψηλές διαδρομές των αναρτήσεων, που μετρούν 209 mm μπροστά και 190 πίσω.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι σαφές ως προς τα πλάνα παραγωγής του Liion, πόσο μάλλον πληροφορίες σχετικά με τιμές, αλλά η σαφής δημοσίευση τόσο ακριβών τεχνικών στοιχείων (όπως διαστάσεις και βάση), υποδηλώνουν πως κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Loures, βόρεια της πρωτεύουσας Λισαβόνας, ένα πρωτότυπο κόβει αθόρυβα τις εξελικτικές του βόλτες.

Πηγή: Axiis

Φωτογραφίες

Axiis_Liion_2_large.pngAxiis_Liion_3_large.pngAxiis_Liion_1_large.pngAxiis_Liion_4_large.png


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.