Νέα Μοντέλα

yellow

Τεχνολογικά προηγμένο και με δυνατότητα χρήσης δύο μπαταριών   

Μπορεί το όνομα να θυμίζει Ιαπωνία (και τον δάσκαλο Μiyagi που μάθαινε wax-on, wax-off τον Daniel son στο Karate Kid) ωστόσο πρόκειται για μια ινδική εταιρεία, με αντικείμενο την κατασκευή ηλεκτροκίνητων scooter.  

Το Praise, είναι ένα νέο μοντέλο και το πλέον τεχνολογικά προηγμένο στην γκάμα της εταιρείας, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι, βάση των προδιαγραφών του τουλάχιστον, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ σοβαρή εναλλακτική στην καθημερινή μετακίνηση.

Και όταν πρόκειται για την αγορά της Ινδίας, την μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο, τέτοιες κινήσεις έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, αφού η ηλεκτροκίνηση δοκιμάζεται σε ένα πολύ δύσκολο πεδίο και τα αποτελέσματα μπαίνουν “στο μικροσκόπιο”.

Τεχνολογικά, το Praise δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ανάλογες περιπτώσεις μοντέλων από “μεγάλα” ονόματα, που απευθύνονται στις δυτικές αγορές. Φέρει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75V / 45Ah η οποία είναι αποσπώμενη (στην έκδοση i-Praise) και μπορεί να φορτιστεί και εκτός του scooter, με τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για αυτό, να είναι η μια ώρα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί συμβατική μπαταρία ξηρού τύπου.

Η αυτονομία του scooter, είναι σύμφωνα με την Okinawa 200 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του Praise, φτάνει τα 75 χλμ./ώρα, μέσω του μοτέρ των 1000 Watt (με peak τα 2500 Watt).

Front Double Disc Brake

Το μοντέλο εξοπλίζεται με ABS, ενώ κατά την πέδηση παράγεται ενέργεια η οποία φορτίζει την μπαταρία (regenerative braking). Υπάρχει επίσης συναγερμός, keyless σύστημα εκκίνησης LED φώτα και προβολέας DRL μπροστά.

Εντυπωσιακό είναι το μπροστινό φρένο, που αποτελείται από δύο δίσκους διαφορετικής διαμέτρου, τοποθετημένους στην ίδια πλευρά. Ο μεγαλύτερος δίσκος “πιάνει” στην εσωτερική περιφέρεια της ζάντας (όπως το ZTL σύστημα της Buell) και ο μικρότερος εδράζεται κανονικά, στο κέντρο του τροχού.

Μια δαγκάνα λειτουργεί ως γέφυρα στους δύο δίσκους και με το πάτημα της μανέτας ενεργοποιούνται δύο έμβολα ταυτόχρονα, ένα για τον εξωτερικό και έναν για τον εσωτερικό δίσκο.

H τιμή του scooter στην Ινδία, θα είναι μόλις 800 ευρώ, ενώ η πιο προηγμένη έκδοση i-Praise θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα κυκλοφορήσει αργότερα στην αγορά, σε υψηλότερη τιμή, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.