Νέα Μοντέλα

ariv e bike 308037

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες τους

Η Αμερικανική General Motors παρουσίασε πέρυσι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο με σκοπό να το βάλει φέτος στην παραγωγή σε δύο μορφές, είτε ως ένα τυπικό compact ebike ή ως σπαστό – με το δεύτερο να παίζει τον ρόλο του “last mile vehicle”, δηλαδή ένα ποδήλατο που αποθηκεύεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και σε πάει από το πάρκινγκ στον τελικό σου προορισμό.

Στην πορεία η GM ξεκίνησε μια καμπάνια εν είδη διαγωνισμού, όπου καλούσε τους καταναλωτές να προτείνουν ονόματα για το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο και οι τυχεροί των οποίων οι προτάσεις επιλέχθηκαν έλαβαν και πλούσια δώρα – 10,000 δολάρια οι νικητές και από 1,000 οι επιλαχόντες.

GM eBike Site Header

Το όνομα που επιλέχθηκε για το ποδήλατό της ήταν το Ariv, με το σταθερό μοντέλο να αποκαλείται Meld και η σπαστή εκδοχή του Merge.

Τώρα η Αμερικανική εταιρεία ανακοινώνει πως το ebike της είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή και έχει ανοίξει μια ειδική σελίδα για προπαραγγελίες.

Το Ariv, σε αμφότερες τις εκδόσεις του, έχει μέγιστη ταχύτητα 25 km/h ώστε να μην απαιτεί δίπλωμα οδήγησης θεωρούμενο ως υποβοηθούμενο ποδήλατο, τροφοδούμενο από μια μπαταρία λιθίου που απαιτεί 3.5 ώρες για πλήρη φόρτιση και αποδίδει περίπου 64 χιλιόμετρα αυτονομίας.

ariv e bike 308040

Σε πρώτη φάση οι παραγγελίες στην Ευρώπη θα αφορούν μόνο τις χώρες όπου τα ανάλογα υποβοηθούμενα δίκυκλα είναι πολύ δημοφιλή: Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Αργότερα λογικά θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές.

Οι ενδεικτικές τους τιμές είναι €2,800 για το Ariv Meld και €3,400 για το σπαστό Ariv Merge και μπορεί κανείς να τα παραγγείλει από την ιστοσελίδα BikeExchange.com.

GM_eBike_Site_Header.jpgariv-e-bike-308037.jpgariv-e-bike-308041.jpgariv-e-bike-308036.jpgariv-e-bike-308040.jpgariv-e-bike-308039.jpg