Νέα Μοντέλα

mugen hachi 1

Παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνική Mugen, στα πλαίσια του 46ου Tokyo Motorcycle Show, παρουσίασε το νέο μοντέλο της σειράς Shinden που πρόκειται να τρέξει σε περίπου 2 μήνες στο Isle of Man TT Zero.

Πρόκειται για την όγδοη έκδοση της ηλεκτρικής superbike της Mugen και πρόκειται να εξοπλίσει μια ομάδα της οποίας ηγείται ο ένας και μοναδικός John McGuinness, με τον έμπειρο Michael Rutter δίπλα του.

Οι λιγοστές πληροφορίες της Mugen μιλούν για βελτιωμένη αεροδυναμική, τόσο μέσω επανασχεδιασμού το μετωπικού κομματιού του φέρινγκ, αλλά και της ουράς, ενώ αναφέρεται και σε αύξηση της ισχύος από τον ηλεκτρικό κινητήρα.

mugen hachi 2

Στόχος είναι φυσικά η νίκη, αλλά αυτό είναι σχεδόν εξασφαλισμένο όσο δεν προκύπτει άλλος ανταγωνιστής αυτού του επιπέδου, καθώς δικαίως η Mugen έχει κερδίσει το TT Zero από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο Νησί.

Ένας ακόμη στόχος, βέβαια, είναι το ρεκόρ γύρου, δηλαδή το γυρολόγιο με μέση ταχύτητα άνω των 121.824 mph (196 km/h) που πέτυχε πέρυσι στον ίδιο αγώνα ο Rutter με την 7η εκδοχή της Shinden, Nana.

mugen hachi 3