Νέα Μοντέλα

evoke6061 3

Έρχεται το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας

Η Evoke Motorcycles μας συστήθηκε πριν δύο χρόνια στην έκθεση EICMA 2017, όταν παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα, το ηλεκτρικό roadster Urban. Σύντομα ανακαλύψαμε πως πίσω από την Κινέζικη εταιρεία με έδρα στην πρωτεύουσα Πεκίνο κρύβεται ένα βιομηχανικό τέρας (με την … καλή έννοια), η περίφημη Foxconn που γιγαντώθηκε χάρη στη κατασκευαστική συνεργασία της με την Apple, καθώς από την αχανή γραμμή παραγωγής της βγαίνουν όλα τα iPhone του ντουνιά.

Αφού παρουσίασε και έβγαλε στην αγορά το Urban σε δύο εκδόσεις – απλή και S - τώρα η Evoke ανακοινώνει μια δεύτερη οικογένεια μοντέλων υπό το όνομα 6061. Αν αυτό σας φέρνει στο μυαλό κάτι από μεταλλουργία, δεν κάνετε λάθος. Το νέο μοντέλο τραβά το όνομά του από το κράμα αλουμινίου Τ6061, από το οποίο κατασκευάζεται το πρωτότυπο πλαίσιό του.

evoke6061 4

Συγκεκριμένα, από μεγάλα μπλοκ του υλικού αυτού κατασκευάζονται σε CNC οι δύο μεγάλες billet πλευρικές πλάκες που ντουμπλάρουν ως πλαίσιο και κουτί για τις μπαταρίες του 6061.

Εκεί μέσα φιλοξενείται ένα κιτ 6 μπαταριών “δεύτερης γενιάς” που στο σύνολό τους αποθηκεύουν 15.4 kWh ενέργειας και χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους για ταχύτατη φόρτιση: χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να φτάσουν από το 0 στο 80% της χωρητικότητάς τους – εφόσον συνδεθούν σε έναν ταχυφορτιστή Level 2, φυσικά, και όχι σε απλή οικιακή πρίζα.

Το πράγμα όμως γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν φτάνουμε στο σημείο όπου οι Κινέζοι μας αποκαλύπτουν νούμερα απόδοσης. Προσέξτε μέγιστες τιμές: ισχύς 160 hp, ροπή 27.7 kg.m!

evoke6061 5

Το 6061 κυλά πάνω σε χοντρά λάστιχα, 140-70-17 μπροστά και 200/55-17 πίσω, με το μοτέρ τοποθετημένο στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Η Evoke δεν δίνει άλλα στοιχεία, όπως λ.χ. την τελική του ταχύτητα ή το βάρος, ούτε αναφέρεται στην αυτονομία που θα προσφέρει. Προσθέτει μόνο την (αναμενόμενη) οθόνη αφής TFT 10 ιντσών με εκτεταμένες δυνατότητες σύνδεσης με έξυπνες συσκευές.

Μας λέει επίσης πως η μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται από εκτενείς δυνατότητες customizing στα μέτρα του πελάτη. Όλα αυτά, ωστόσο, θα γίνουν πραγματικότητα όταν οι ψηφιακές απεικονίσεις (renders) που δόθηκαν στη δημοσιότητα θα αντικατασταθούν από ένα λειτουργικό πρωτότυπο, το οποίο υπάρχει μεν κάπου στην Κίνα και εξελίσσεται, αλλά προφανώς ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Λογικά η νέα σειρά Evoke 6061 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί με σάρκα και οστά (εντάξει, με πλαστικά και μέταλλα) πριν το 2020.

evoke6061-2.JPGevoke6061-1.jpgevoke-urban-s.jpgevoke6061-5.jpgevoke6061-4.jpgevoke6061-3.jpg