Νέα Μοντέλα

revolt ai bike 800

Παρουσιάζεται τον Ιούνιο

Ο κύριος Rahul Sharma ξεκίνησε την πορεία του προς την επιτυχία ως συνιδρυτής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Micromax στην Ινδία. Αφού αυτή μεγάλωσε και εξελίχθηκε, ο Sharma αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να κάνει την επόμενη κίνησή του, έτσι ίδρυσε μια νέα εταιρεία, τη Revolt Intellicorp, μέρος της οποίας είναι η Revolt Motors.

Αυτή η νέα εταιρεία σκοπεύει να ασχοληθεί με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και το πρώτο της μοντέλο είναι έτοιμο να παρουσιαστεί σε περίπου 2 μήνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια μικρή μοτοσυκλέτα που κινείται 100% από ηλεκτρική ενέργεια και η οποία υπόσχεται να ξεχωρίζει χάρη στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ενόσω η Revolt ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση τον Ιούνιο, οι πληροφορίες που βγαίνουν σχετικά με την πρώτη της μοτοσυκλέτα είναι πολύ λίγες και εν πολλοίς ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Αρχικά μια από τις μοτοσυκλέτες εξέλιξης πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό στη διάρκεια δοκιμών, αφενός επιβεβαιώνοντας την ύπαρξή της, αφετέρου προκαλώντας τον Sharma να δώσει στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σχέδιο του μοντέλου.

revolt motors spy pic

Επειδή όμως αυτά δεν είναι αρκετά για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, οι συνάδελφοι του Autocar India βρήκαν κάποια στοιχεία της μοτοσυκλέτας από πηγές τους στην Ινδική υπηρεσία όπου η Revolt περνούσε από τη διαδικασία έγκρισης Τύπου για να μπορεί να βγάζει πινακίδα νόμιμα στη χώρα.

Έτσι μαθαίνουμε πως πρόκειται για μια μικρή σχετικά μοτοσυκλέτα με απόδοση ανάλογη ενός τετράχρονου 125, αλλά το ενδιαφέρον έχει να κάνει με έναν συνδυασμό αριθμών: βάρος 100 κιλών και αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Όχι κι άσχημα.

Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ινδία, θα εστιάζει στη διαχείριση δεδομένων και τη συνδεσιμότητα. Το πώς αυτά θα εφαρμοστούν στην πράξη μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να του δούμε στην εφαρμογή του, πάντως είναι ήδη δεδομένο πως η μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται με μια κάρτα SIM 4G-LTE για τη συνδεσιμότητά της - δηλαδή δε θα εξαρτάται από το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth, αλλά θα είναι μόνιμα συνδεδεμένη αφ' εαυτής, προφανώς με κάποιο συμβόλαιο σύνδεσης.

Η Revolt Intellicorp έχει επενδύσει σε μια νέα γραμμή παραγωγής 10,000 τ.μ. στην πόλη Manesar της Ινδίας, όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, ενώ στα πλάνα της περιλαμβάνονται και άλλες δύο μοτοσυκλέτες, οι οποίες θα είναι πιθανότατα διαφορετικές εκδόσεις βασισμένες στο πρώτο αυτό μοντέλο.