Νέα κόσμου

 
NIU NGT 2

Το μεγαλύτερο άνοιγμα Κινέζικης εταιρείας στις ΗΠΑ

Η NIU παρουσίασε μόλις πρόσφατα τη γκάμα των δύο ηλεκτρικών σκούτερ, Μ+ και N-GT, για την ευρωπαϊκή αγορά σε μια εκδήλωση στο Λούβρο, στο Παρίσι. Διαθέτοντας ποιότητα κατασκευής και τεχνολογία που μοιάζει να ξεφεύγει από τον μέσο όρο των ηλεκτρικών καθημερινών δικύκλων, η NIU έχει βαλθεί να μας αλλάξει την οπτική που ενδεχομένως να έχει σχηματιστεί για προϊόντα που μας έρχονται από την αχανή ασιατική χώρα, προσφέροντάς τα στην Ευρώπη με κορυφαία περιφερειακά, όπως τα εξελιγμένα μοτέρ της Bosch.

N GT 2

Καθώς λοιπόν η αγορά σταδιακά τα υποδέχεται και στα μέρη μας, η NIU αναδεικνύεται σε ένα ορόσημο για την αγορά των ηλεκτρικών δικύκλων πόλης, έχοντας μαζέψει από το 2014 που πρωτοξεκίνησε ένα μερίδιο της τάξης του 26% στην Κίνα και ήδη 11% στην Ευρώπη.

Σε επίπεδο εσόδων, η κερδοφορία της NIU συνεχίζει να τραβά την εντυπωσιακή της ανηφόρα, πηδώντας από τα 52 εκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 112 το 2017, ενώ για το πρώτο μισό του 2018 βρίσκεται ήδη σε τροχιά νέου ρεκόρ με εισροές 81 εκατομμυρίων.

n gt

Το επόμενο βήμα ήταν αναμενόμενο, όσο και τολμηρό, καθώς η NIU τώρα ανακοίνωσε πως θα προβεί σε IPO – Initial Public Offering, δηλαδή θα ξεκινήσει τη διάθεση μετοχών της στη χρηματαγορά – στις Η.Π.Α. Αυτό σημαίνει πως στοχεύει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για να αναπτυχθεί και στην υπερατλαντική αγορά, στην οποία τα μερίδια των ηλεκτρικών οχημάτων μεγαλώνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία, «θέλουμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης, το δίκτυο διανομής μας και να εξυπηρετήσουμε γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Η NIU μπορεί να βλέπει το άνοιγμά της στις Η.Π.Α. ακόμη πιο αισιόδοξα, καθώς εμφανίζεται με ένα θετικό και υποσχόμενο ιστορικό στην Ευρώπη, κάτι που πιθανότατα θα κάνει τους υποψήφιους επενδυτές και πελάτες λιγότερο καχύποπτους σε μια νέα μάρκα που εμφανίζεται από την Ασία.

M

Διαβάστε εδώ την εμπειρία μας από την παρουσίαση των NIU στο Παρίσι: Μέρος Α - Μέρος Β - Μέρος Γ

N-GT_2.jpgM.jpgNIU-NGT-2.jpgn-gt.jpg