Νέα κόσμου

alta motors

Ήταν μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο των e-Μoto

Η Alta Motors, με έδρα το San Francisco των HΠΑ, ανακοίνωσε ξαφνικά την παύση  των λειτουργιών της, απαλλάσσοντας όλο το προσωπικό της. Η Alta ήταν μια από τις λιγοστές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο που “έπαιζε σοβαρά” στο πεδίο των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, έχοντας αναπτύξει μια γκάμα τριών μοντέλων, στις κατηγορίες MX, Enduro και SM.

μοτοσυκλέτες της ήταν –κατά γενική ομολογία δημοσιογράφων που τις είχαν οδηγήσει- πολύ ικανές και αποτελούσαν στο σύνολο τους, μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης, στους δύο τροχούς.  Η Alta είχε καταφέρει μάλιστα  να πάρει τις πρώτες νίκες σε πανεθνικά πρωταθλήματα MX και Endurο, με ηλεκτρικά μοντέλα, απέναντι σε συμβατικές μοτοσυκλέτες με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η ανακοίνωση αυτή, ήταν αιφνιδιαστική, αφού τον τελευταίο καιρό, οι πωλήσεις πήγαιναν πολύ καλά και έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Ίσως όμως η διάλυση της συνεργασίας με την Harley-Davidson, καθώς και η αδυναμία να βρεθούν νέοι επενδυτές και κεφάλαια, να δημιούργησε πρόβλημα ρευστότητας για την Alta, που επιχειρούσε ένα δυναμικό άνοιγμα στην αγορά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία σχετικά με το θέμα. Φυσικά δεν αποκλείει κανείς, το ότι μπορεί να υπάρξει επαναλειτουργία της Alta Motors αν βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια ή ακόμα και εξαγορά από κάποια άλλη εταιρεία / όμιλο. 

 Άσχημα πάντως τα νέα για τα ηλεκτροκίνητα, αφού πριν λίγες ημέρες και η ιταλική Energica, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.