Νέα κόσμου

curtiss zeus cafe 2

Ξεκινά δημόσια διάθεση μετοχών

Η εταιρεία που γεννήθηκε μέσα από την παλαί ποτέ Confederate Motorcycles, η Curtiss Motorcycles, έχει πολλάκις δηλώσει πως ο αποκλειστικός της στόχος είναι να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί όταν η πρώτη σου μοτοσυκλέτα θα πωλείται προς $45,000 και η δεύτερη προς $90,000, πολλώ δε μάλλον αν αυτή τη στιγμή δεν έχεις τίποτα σε παραγωγή. Αλλά οι Αμερικανοί έχουν καταστρώσει τη στρατηγική τους και το επόμενο στάδιο αρχίζει στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Τότε θα αρχίσει η δημόσια διάθεση μετοχών της εταιρείας προς 20 σεντς έκαστη, μέσω της ιστοσελίδα WeFunder – κοινώς, έχουμε μια καμπάνια crowd funding στην οποία δεν αγοράζεις προϊόν, μα μετοχές στην κατασκευάστρια.

curtiss hera
Hera

Μαζί με την εξαγγελία της έναρξης διάθεσης των μετοχών, ο πρόεδρος της Curtiss, Mat Chambers, δίνει στη δημοσιότητα και το πλάνο του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με αυτό, η πρώτη παρτίδα μοντέλων θα αποτελείται από τη Hera, τη Zeus σε δύο εκδόσεις, Bobber και Cafe, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλες παραλλαγές στην ίδια βάση, με τα ονόματα Hades, Eros και Ares.

curtiss zeus bobber
Zeus Bobber

Όπως μάλλον έχετε αντιληφθεί, μιλάμε για το πάνθεον τον προγόνων μας σε πλήρη ανάπτυξη. Στην κορυφή ο Δίας και η Ήρα και έπονται οι Άδης, Άρης και Έρως. Κι αυτά δεν είναι όλα.

Κατά την πρώτη χρονιά παραγωγής που προβλέπεται να είναι το 2020, οι μοτοσυκλέτες αυτές θα φτιαχτούν από billet κομμάτια αλουμινίου και θα αποτελέσουν τη Series 1. Η Curtiss ανακοινώνει πως η πρώτη αυτή σειρά δε θα είναι καθόλου, μα καθόλου φτηνή: $90,000 η Hera, $60,000 η Zeus και από $45,000 οι άλλοι τρεις θεοί του Ολύμπου.

Ωστόσο το επόμενο στάδιο, η Series 2, προβλέπει πως οι ίδιες μοτοσυκλέτες θα φτιάχνονται πλέον από χυτά κομμάτια και οι λιανικές τους θα είναι ακριβώς στα μισά λεφτά – 45,000, 30,000 και 22,500, πάντα σε δολάρια ΗΠΑ.

curtiss business plan

Τέλος, το επόμενο βήμα προβλέπει τη δημιουργία μιας τρίτης σειράς, Series 3, στην οποία θα αναπτυχθούν κι άλλα μοντέλα με μικρότερες μπαταρίες και σε διάφορες διατάξεις όπως V2, V3 κλπ – που δεν παίζουν κανέναν ιδιαίτερο λειτουργικό ρόλο, απλά προσφέρουν άλλη εμφάνιση – και με μια νέα σειρά ονομάτων από την Ελληνική ιστορία: Hercules (Ηρακλής), Dionysus (Διόνυσος), Medusa (Μέδουσα), Poseidon (Ποσειδών).

Τα πολύ καλά νέα που συνοδεύουν τα πλάνα του Chambers για τη Series 3 αφορά στην τιμή τους, καθώς η πρόβλεψη είναι για λιανική τιμή $15,000 για όλα τα μοντέλα της.

Αν ενδιαφέρεστε να επενδύσετε στην Curtiss, η δημόσια προσφορά μετοχών ανοίγει στις 30 Νοεμβρίου. Ενημερωθείτε και επενδύστε εδώ.

Πηγή: Curtiss Motorcycles

Φωτογραφίες

curtiss-zeus-cafe-3.jpgcurtiss_business_plan.jpgcurtiss-zeus-cafe-2.jpgcurtiss-zeus-bobber.jpgcurtiss-zeus-bobber-1.jpgcurtiss-zeus-cafe-1.jpgcurtiss-hera.jpgcurtiss-zeus-bobber-2.jpgcurtiss-zeus-cafe.jpg


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.