Νέα κόσμου

japan agrrement

Οι “τέσσερις Ιάπωνες” (ξανά) αλλάζουν το τοπίο στους δύο τροχούς  

Είναι ίσως η σημαντικότερη είδηση της χρονιάς! Οι τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες που καθόρισαν και διαμόρφωσαν την μοτοσυκλέτα από την δεκαετία του 1970 και μετά, προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια ιστορική μεταξύ τους συμφωνία, η οποία θα αποτελέσει την βάση για έναν νέο κεφάλαιο των δύο τροχών.

Όπως αναφέρουν ιάπωνες δημοσιογράφοι και μέσα, εκπρόσωποι των Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha, συναντήθηκαν και συμφώνησαν στην δημιουργία μιας επιτροπής, της οποίας το αντικείμενο θα είναι η διαμόρφωση ενιαίας και κοινής πλατφόρμας σε ότι αφορά στις μπαταρίες και στους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτροκίνητων δίτροχων.

Εν ολίγοις, αυτό που προβλέπει η συμφωνία, είναι τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα των Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha, να έχουν τον ίδιο τύπο εναλλάξιμων μπαταριών και οι σταθμοί φόρτισης / ανταλλαγής μπαταριών να είναι επίσης συμβατοί και για τους τέσσερις κατασκευαστές.

Το γεγονός, αποτελεί την σημαντικότερη και μεγαλύτερης σε βαρύτητα εξέλιξη στον χώρο της δίτροχης ηλεκτροκίνησης, με την μελλοντική του δυναμική να είναι τεράστια. Δεν θα ήταν υπερβολή αν το χαρακτήριζε κανείς ως την απαρχή μιας νέας εποχής στον χώρο των δύο τροχών, αφού τέσσερις εκ των σημαντικότερων, μεγαλύτερων και πιο επιδραστικών κατασκευαστών του κόσμου, στρέφονται πλέον έμπρακτα και από κοινού προς τα ηλεκτροκίνητα, θέτοντας στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη τους.

Οι Ιάπωνες θέτουν τα standard για τα ηλεκτροκίνητα λοιπόν και αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν ή θα δημιουργήσουν τους δικούς τους “εταιρικούς συνασπισμούς”. Η νέα εποχή βλέπετε, προβλέπεται να έχει ανταγωνισμό στο hardware και στο software. Εκτός όλων των άλλων.